dimecres, 28 de setembre del 2011

El primer dia ha finalitzat

Després d'un matí força atrafegat a la majoria de cases, ens hem posat en marxa cap a destinacions diverses.

D'una banda, els més petits, els de 1r i 2n s'han dirigit cap a la Fageda d'en Jordà a mig camí entre Olot i Santa Pau, on han gaudit d'una passejada en carro.

Els altres, 3r, 4t, 5è i 6è, han realitzat una parada (amb visita guiada inclosa) a Besalú, la que fou cap del comtat del mateix nom. Hi hem vist el més que conegut pont medieval, el qual, segons ens han explicat ha sofert nombroses restauracions per motius diversos: guerres, catàstrofes naturals... Però, segons ens han dit, el que té més important actualment el poble de Besalú és la Miqvé (o Miqwah), és a dir, els banys jueus on els membres d'aquesta religió hi feien les seves immersions per purificar-se segons marcaven els seus ritus. Ens han comentat que és única a l'estat espanyol i una de les tres que actualment es conserven a Europa.

Ambdues visites són recomanables per a un cap de setmana familiar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Os doy la enhorabuena por haber elegido esta zona para hacer las colonias, nosotros conocemos Besalú y como Cèsar también recomendamos a los padres visitarlo. Además hay una fiesta medieval a principios de septiembre que merece la pena conocer. Un saludo, Diana Pérez.

maite ha dit...

Hola!
Gràcies per la informació.
Prenem nota per fer l'excursió.
Fins aviat